26 Mayıs 2016 Perşembe

Kırıkkale Belediyesi Halk Günleri

Kırıkkale Belediyesi tarafından düzenlenen halk günlerinde halkımızın sorunları dinlenip çözüm yolu aranıyor. 102. düzenlenen halk gününün en önemli konusu Kırıkkale de ki yol sorunlarımız oldu.
halk gunu

Kırıkkale Belediyesinden yapılan açıklamada Yol çalışmaları hakkında bilgi verildi başlığıyla bir bildiri yayınlandı.
halk gunleri kirikkale

Yol Çalışma Programı Hakkında bilgi verildi Halk günü etkinliği Belediye Meclis Toplantı Salonunda Belediye Başkan Yardımcımız Sayın Mutlu Erol Bakır başkanlığında 102’ncisi gerçekleştirildi. Düzenlenen etkinliğe Belediye Başkan Yardımcılarımız, ilgili birim müdürlerimiz, bazı muhtarlar ve vatandaşlarımız katıldı. Vatandaşlarımız tek tek dinlenerek sorunları not edildi. Belediye Başkan Yardımcımız Sayın Mutlu Erol Bakır, vatandaşlarımızın sorunlarını dinledikten sonra çözümü için ilgili birim müdürlerine talimat verdi. Yol sorunu için gelen vatandaşlarımıza ise program dahilinde tüm mahallelerde çalışmaların gerçekleştirileceğini belirten Belediye Başkan Yardımcımız Sayın Mutlu Erol Bakır, yol çalışma programı hakkında bilgi vererek etkinliğe katılan vatandaşlarımıza teşekkür etti. Halk günü etkinliğine katılan vatandaşlarımız böyle bir imkanı kendilerine tanıdıkları için teşekkür ettiler.

25 Mayıs 2016 Çarşamba

Ferman Aldemir'den Valiye Ziyaret

Kırıkkale SMMM Odası başkanı Ferman Aldemir Vali Ünlüer'i makamında ziyaret etti.
ferman aldemir

Ziyarette, Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ferman Aldemir, Kırıkkale Valimiz Sayın Mükerrem Ünlüer’e yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Valimiz Sayın Mükerrem Ünlüer' de Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ferman Aldemir’e nezaket ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

Gençlik Spor İl Müdürlüğünde Seminer Heyecanı

Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Personeline 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında hizmet içi eğitim verildi.

kirikkale is guvenligi

İş Güvenliği Uzmanı Muhammet Tümer tarafından verilen eğitimde iş yerlerinde oluşabilecek kazalara karşı işverenin ve çalışanların yükümlülükleri anlatıldı.

Kanun 2012 yılından beri Kamu Kurum ve Kuruluşlarında uygulanması gerektiğini 1 Temmuz 2016 tarihinden itibaren ise iş yerlerinde uzman hekim görevlendirilmesi gerektiğini belirten Tümer kamu kurumunda çalışanlarının lehine düzenlemeler getirdiğini belirtti.

Seminer sonunda sınav yapıldı. İş Güvenliği Uzmanı Muhammet Tümer katılımlardan dolayı teşekkür etti. Seminere Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü, Şube Müdürleri ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Personeli katıldı. 

Ahilik haftası Kutlandı

Kırıkkale Belediyesi, Valilik ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin Ahilik Haftası nedeniyle ortak düzenlediği programa Vali Mükerrem Ünlüer, Kırıkkale Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Saygılı, Emniyet Müdürü Hasan Onar, il protokolü, esnaf ve vatandaşlarımızın katılımıyla gerçekleştirildi. Program Belediye önünden Mehter takımı eşliğinde Zafer Caddesinden İl Kültür Merkezi önüne kadar kortej yürüyüşü yapıldı. 


kirikkale


Program İl Kültür Merkezinde devam etti. Burada Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Saygılı bir konuşma yaptı. Konuşmasında ‘Ahilik ile sayılmış olan kurallar aslında bir insanın meziyetinde asgari olması gerekir. Dürüstlük, Her insan dürüst olmak zorunda bütün kuralların tamamı aynı zamanda esnaflar vasıtasıyla insanlara örnek olan davranışlardır. Burada özellikle bir konuya değinmek istiyorum. Ahi işini iyi yapmak zorunda. Eğer işini iyi yapamazsa pabucunu dama atarlar. Bizler işimizi iyi yapmamız lazım iyi bir eğitim, eğitimin peşinede işimizi iyi yapmamız lazım. İşte o zaman bu ülke hak ettiği yere gelecektir. Tabi bunları yaparken de manevi değerlerden uzaklaşmamamız gerekiyor. Burda bahsedilen konuların eksiksiz yerine getirmemiz gerekiyor. Ben hepinizin hayırlı bir ömür yaşaması için Ahi evran örgütünün kurallarına bağlı bir şekilde sadece esnaflarımızın değil ticaret erbaplarının değil bütün insanlarımızın uyması dileğiyle hepinizi saygıyla selamlıyorum’ dedi. 
kirikkale ahilik haftasi

Konuşmaların ardından MKE açık hava düğün salonunda devam eden programda yılın ahileri seçilen esnaflara Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Saygılı, hediyelerini takdim etti. Şed kuşatma töreni yapılarak başkanımıza şed kuşağı takıldı.

Çocuklar Sinemada Buluştular

Kırıkkale Kamu Hastaneleri Birliği yerleşkesinde,  Sağlıklı Çocuklar Kreş ve Gündüz Bakımevi de çocuklar için Kırıkkale Makro sinemalarının katkılarıyla sinema etkinliği düzenlendi.
kirikkale

    Genel Sekreter Boyabatlı; Çocuklarımız her ay düzenli olarak bir etkinlik yapmaktadırlar, bu ay ki etkinlikleri sinema gösterimi ve etkinliği olduğunu miniklerin arkadaşları ile birlikte film izlemenin ayrıcalığını yaşatmak toplumda, birlikteliğin ve sosyal ortamda nasıl davranılmasının önemini vurgulamak olduğunu belirterek etkinliği düzenleyen Kreş sorumlularına ve çalışanlarına teşekkür etti. 

    Sağlıklı Çocuklar Kreş ve Gündüz Bakımevi Kreş Sorumlusu Sultan Ünal ise çocukların sinema etkinliği konusunda şunları söyledi; Bugün burada miniklerin hoşça hep birlikte vakit geçirmelerini sağlamak ve sosyal ve kültürel açıdan gelişimlerine katkı sağlamak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini ayrıca minikleri alışveriş merkezinde gezdirerek mutlu birgün geçirmelerini sağladıklarını belirterek, Bizlere bu imkanı veren Makro Alışveriş Merkezi ve çalışanlarına, bu etkinliği gerçekleştirmemiz de destek veren Genel Sekreterimiz Sayın  Op.Dr. Mustafa Boyabatlı’ya çok teşekkür ediyorum. dedi."

Kırıkkale'de 6. Geleneksel Açık Hava Sergisi

kirikkale acik hava sergisi

Okul bahçesinde açılan sergide öğrenciler tarafından hazırlanan kartonlardan, kağıtlardan, resimlerden ve çeşitli görsellerden oluşan bin civarında eser sergileniyor.
Okul Müdürü Suat Çalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin yıl boyunca teknoloji tasarım, görsel sanatlar ve diğer derslerdeki bilgilerini beceriye dönüştürdüklerini söyledi.

kirikkale

Öğrencilerin sergi alanında kendilerince bir köy dahi oluşturduklarını belirten Çalı, "Kimi öğrencilerimiz yetenekleri doğrultusunda fırçası ile kağıda, kimi öğrenciler ise maket bıçağı ile kartonlara duygu ve düşüncelerini ifade etme fırsatı buldu. Öğrenciler ürettikleri eserlere çizgi ve boyalarla sanatsal boyut kazandırdı. Sergide, cami maketleri, köy düzenekleri, köprüler, tanklar, kabartmalı çiçekler, kartondan küpler, silindirler, ev gereçleri ve daha birçok görselliği olan çeşitli ebat ve renklerde düzeneklerin yanı sıra doğa ve hayvan resim çizimleri de yer aldı." dedi.
Öğrenciler de sergide açılan stantlarda eserlerini göstermenin heyecanını yaşadı.
Sergi, 2 gün boyunca açık kalacak.
Kaynak: Kırıkkale AA

Kırıkkalespor'da Taraftarın Sabrı Kalmadı

Şampiyonluk sonrası büyük bir çıkmaza giren Kırıkkalespor'umuzda taraftarlarımızın ve bizlerin artık sabrı kalmamıştır. Bu belirsizlik sessizlik Büyük Kırıkkalespor taraftarınız huzursuz etmektedir.

kirikkale

Kırıkkalespor taraftarlarında ne bir şampiyonluk sevinci nede başka bişey yaşattınız. Hevesimiz resmen kursağımızda kaldı desek yeridir. 

Kırıkkalespor Taraftar Grubu 71'li Gençlerin Yaptığı açıklamada ;

'' 3 gün dendi 5 gün dendi 1 ayı geçtik hâlâ ne bir ses ne bir fısıltı var saygida kusur etmemek için taraftar olarak susuyoruz ama sanilmasinki taraftar uyuyor taraftar ve halk baya bi beklenti içerisinde bu beklentiler de karsilanmamakta ayrıntıya girip şahıs ismi yazmiycaz o bu su demiycez tarafsız olarak lafı ortaya atıoz çok az bi zaman daha bekliycez daha neyi bekliyosak bizde bilemedikte neyse ...
Egerki o saz calinamiyorsa biz taraftarlar iyi çalariz ona göre ne oluyosa bir an önce olsun sabır kalmadı burdan duyurulur!!!
Yeminle burnumuzdan geldi şu şampiyonluk ne bi kutlama oldu ne güzel bişi hak etmedik bu böyle biline.'' dedi.

Daltonlar Taraftar Grubumuzunda Tepkisi ( Bugün için ) '' YARIN SON GÜN TARAFTAR KONUSACAK ARTIK BUNU BİLİN ....!!!'' diye açıklama yapıldı. 

Takımımız için herşeyin hayırlı olması dileklerimle.

Lösemili Çocuklar Haftası 25-31 Mayıs

25-31 Mayıs Uluslararası lösemili çocuklar haftası münasebetiyle Kırıkkale il sağlık müdürlüğümüzden açıklama geldi.
Ailelerin dikkat etmesi gereken en önemli nokta, çocuklarının olabildiğince dengeli beslenmesini sağlamak, katkı maddesi içeren yiyeceklerden uzak tutmaktır.

kirikkale losemi

25-31 Mayıs Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası” münasebetiyle Kırıkkale İl Sağlık Müdürümüz Dr. Mustafa UZUN ilimizde ikamet eden lösemi hastalığı bulunan  Merve kardeşimizi evlerinde ziyaret ederek sağlık alanında bir ihtiyaçları olup olmadığını sordu. Kendilerine çeşitli hediyeler vererek geçmiş olsun dileklerini ileten Kırıkkale İl Sağlık Müdürümüz özellikle Lösemi hastalarının tedavisinde kullanılan trombosit bağışının istenilen seviyede olmadığını vurgulayarak en azından ilimizde kan ve trombosit ihtiyacı konusunda farkındalık oluşturarak  gönüllülük esasıyla yürütülecek bağışçı bulma sürecini hızlandırmak için bir kampanya düzenlemeye karar verdik. Bununla birlikte bu tarz hastalığı olan vatandaşlarımıza yönelik hazırlayacağımız kimlik kartlarıyla sağlık hizmetlerinden daha hızlı ve kaliteli bir şekilde faydalanabilmesi için gerekli çalışmaların başlatılacağını iletti.

Lösemi Nedir?

Lösemi, damarlarımızda dolaşan kanın yapım yeri olan kemik iliğinin normal olmayan, kök hücrelerin doğurduğu blast isimli kötü hücrelerce istila edilerek kan yapımının duraklamasıdır. Çocuklarda en sık 2-5 yaşlarında görülmektedir. Tahminen Türkiye’de her yıl 1200-1500 yeni lösemi vakası ortaya çıkmaktadır. Lösemi kan hücrelerinin bir grubunun hastalığıdır. Normal kan hücreleri temel olarak üç grupta toplanabilir:

Eritrositler (Alyuvarlar) vücutta dokulara oksijen taşırlar. Lökositler (Akyuvarlar) vücudu mikroplara karşı korurlar. Trombositler (Kan pulcukları) kanın pıhtılaşmasını sağlar. Kan hücrelerinin ana yapım yeri kemik iliğidir. Buradaki Ana (kök) hücrelerden çoğalırlar. Kök hücrelerdeki bir bozulma sonucu blast isimli kötü hücreler kan dolaşımıyla yayılırlar. Blast, lösemi hastalarında görülen kötü huylu hücrelerdir. Kemik iliğinde üretilen blastlar normal kan hücrelerinin üretilmesine engel olur, birçok organı istila ederler ama normal kan hücrelerinin yaptığı işleri yapamazlar.

Lösemi Hastalığının Nedenleri Nelerdir?

Tam olarak kanıtlanmış olmasa da genetik bozulmalara yol açan ve günlük hayatta karşılaştığımız kimyasal maddeler,  gıdalardaki katkı maddeleri,  kullanılan ilaçlar, yüksek doz radyasyonla karşılaşma öyküsü, zehirli gazlar suçlanan faktörler arasındadır.  Down sendromu gibi kalıtsal hastalıklar, genetik yatkınlık, benzen türü kimyasallara maruz kalmak bu risk faktörlerindendir.  Anne sütü alma koruyucu bir faktördür. Her yaşta görülebilmesine karşın, çocuklarda özellikle 2-5 yaş arasında daha sıktır.

Çok nadir görülen bazı lösemi tiplerinde kalıtsallık (aileden geçiş) söz konusu olsa da, lösemi genel olarak kalıtsal değildir. Lösemi kesinlikle bulaşıcı değildir.

Lösemide, lökositlerin sayısının düşük olması nedeniyle vücudu dışarıdan gelecek mikroplara karşı koruyabilecek bir savunma sistemi yoktur ya da zayıflamıştır. Bu yüzden dışarıdan gelebilecek hastalık etkenlerine karşı kendilerini koruyabilmek için maske takmak zorundadırlar.

Löseminin Belirtileri Nelerdir?

Lösemi hastalığının belirtileri arasında yüksek ateş, iştahsızlık, solukluk, lenf bezlerinde büyüme, vücutta kırmızı noktalar görülmesi, burun ve diş eti kanamaları, vücutta morarmalar, kemik ağrıları, zayıflama sıktır. Özel bir belirtisi yoktur. Yıllık bir kan sayımı yeterlidir. Lösemi hastalığının yukarıda sayılan belirtilerinin bazıları başka bir çok hastalıkta da görülebileceği için,  sözü edilen belirtilerden bir ya da bir kaçını gören ana-babanın yapması gereken şey, en yakın sağlık kurumuna başvurmaktır. Kan tetkikleri yapıldıktan sonra bir hematoloji uzmanına danışmaktır.

Tanı uzman doktor tarafından konulabilir. Tanımlamada kullanılan çeşitli tıbbi uygulamalar, temel ve ileri düzey kan ve kemik iliği tahlilleridir.  ALL (akut lenfoblastik lösemi) diğer lösemi tiplerine göre çocuklarda daha sık görülmektedir. AML (akut myeloblastik lösemi) başka bir akut lösemi alt tipidir. Lösemi tedavi edilebilen bir hastalıktır. Örneğin, standart risk ALL’de %91'e varan oranda tam iyileşme sağlanmaktadır. Ama tedavisi oldukça masraflıdır ve uzun sürer. Lösemi hastalığı tedavi edilmediğinde çok kötü sonuçlara yol açabilir ama acaba geç mi kaldık diye düşünülmeden hemen bir sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır.

Lösemi Nasıl Tedavi Edilir?

Lösemi, tanı konulduktan sonra uzun süreli bir kemoterapi (ilaç tedavisi) ve sonrasında uzman doktorlarca uygun görülürse %5 oranındaki vakalarda kemik iliği nakli ile tedavi edilir. Lösemi alt tiplerine göre değişiklik göstermekle birlikte hastalığın tedavisi ortalama 2-3 yıl kadar sürer. Lösemi hastalığının grubuna göre başarı oranı değişmektedir. ALL standart risk grubunda başarı şansı % 91'dir. Ülkemizde birçok merkez yurtdışında uygulanan tedavi protokolleri uygulanmaktadır. Sonuçlar yurt dışı merkezlerle karşılaştırılmaktadır. Tedavinin uygun bir merkezde yapılması, temiz ve steril ortamın sağlanması, iyi ve dengeli beslenme ve psikolojik destekler tedavinin başarılı olmasında çok önemlidir. Her ilacın olduğu gibi, lösemi tedavisinde kullanılan ilaçların da yan etkileri vardır. Ağızda yaralar oluşması, bağışıklık sisteminin zayıflaması, kan hücrelerinin sayısının azalması, kanama, ishal gibi yan etkiler görülebilir. Lösemili hastalara uygulanan kemoterapi ilaçlarının yan etkilerinden biri de saç dökülmesidir. Tedavinin tamamlanmasıyla, diğer yan etkilerin yanı sıra saç dökülmesi de ortadan kalkar ve saçlar yeniden uzar.

Lösemili Çocuklar Enfeksiyonlardan Nasıl Korunabilir?

Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta temiz ve hijyenik bir ortam sağlanmasıdır. Örneğin: Temiz, iyi pişirilmiş katkı maddesi içermeyen organik besinlerle beslenme, kalabalık ortamlardan kaçınma, hastalık bulaştırabilecek kişilerle temasın engellenmesi ağız ve vücut temizliği, hijyenik ortam gereklidir. Lösemili çocukların aşı dahil tüm tıbbi uygulamaları kendi doktorunun kontrolü altında yapılmalıdır. Özellikle, aşı kampanyaları süresince tedavi gören lösemili çocuklara doktoruyla konuşulmadan hiçbir aşı yapılmamalıdır. Kemoterapi süresince rutin çocukluk aşıları yapılmamalıdır. Özellikle canlı aşılar çok risklidir.

Çocuğumu Lösemiden Nasıl Koruyabilirim?


Ailelerin dikkat etmesi gereken en önemli nokta, çocuklarının olabildiğince dengeli beslenmesini sağlamak, katkı maddesi içeren yiyeceklerden uzak tutmaktır. Kanserojen tüm gıdalar her türlü kanseri oluşturabilirler. Anne sütü koruyucudur. Beslenme çok büyük önem taşımaktadır. Kemoterapinin yan etkileri nedeniyle ağızdan beslenme bozulmaktadır. Ayrıca mide barsak sistemini koruyan mukoza hücreleri de yok olmaktadır. Kolay sindirilebilen, kaloriden zengin, steril beslenmeye dikkat edilmelidir.

Lösemili çocukların tedavileri boyunca ağız ve vücut temizlikleri çok önemlidir. Normalde bulunan bakteriler ve fırsatçı mikroorganizmalar vücut direncinin çok düştüğü dönemlerde yaygın enfeksiyonlara neden olurlar. El ve ayakların her zaman temiz tutulması gereklidir. Kullanılan çamaşırların, giysilerin, yatak çarşaflarının, havluların, çatal kaşık vs.nin özenle yıkanması ve sık değiştirilmesi gereklidir. Her şeyde olduğu gibi moral desteği büyük önem taşır. Umudun hep yükseklerde olması zorunludur. Yaşam bağları ne kadar kuvvetli olursa tam iyileşme de o oranda çabucak sağlanır.

24 Mayıs 2016 Salı

Kırıkkale 2016 Ramazan İmsakiyesi

Kırıkkale Ramazan imsakiyesi, iftar ve sahur vakitleri tablosu burada. Ramazan’a iki hafta kala imsakiye merak edilmeye başlandı. 
kirikkale ramazan imsakiye

29 gün sürecek 2016 Kırıkkale Ramazan ayı imsakiyesine göre bu sene yaklaşık 17 saat 15 dakika ortalaması ile oruç tutacağız. Kırıkkale’de ilk teravih namazı (5 Haziran Pazar) saat 22.15’de kılınacak. 6 Haziran gecesinde kalkılacak sahurda ise oruc 03.18’de başlıyor. Kırıkkale’de ilk tutulacak Ramazan orucu, 20.22’de açılacak. Bin aydan değerli olarak ifade edilen Kadir Gecesi, Ramazan’ın 26’sını 27’sine bağlayan gece (1 Temmuz Cuma – 2 temmuz Cumartesi) idrak edilecek. 5 Temmuz Salı günü kılınacak Ramazan Bayramı namazı vakti Kırıkkale için 06.08. İşte 2016 Kırıkkale imsak ve iftar vakitleri.

2016 KIRIKKALE RAMAZAN İMSAKİYESİ

TarihSabahGüneşÖğleİkindiAkşamYatsı
6 Haziran 201603:1805:1012:5516:5320:2222:15
7 Haziran 201603:1705:0912:5516:5320:2222:15
8 Haziran 201603:1605:0912:5516:5320:2322:16
9 Haziran 201603:1605:0912:5516:5320:2422:17
10 Haziran 201603:1505:0912:5516:5420:2422:18
11 Haziran 201603:1505:0912:5616:5420:2522:19
12 Haziran 201603:1505:0912:5616:5420:2522:19
13 Haziran 201603:1405:0912:5616:5420:2522:20
14 Haziran 201603:1405:0912:5616:5520:2622:20
15 Haziran 201603:1405:0912:5616:5520:2622:21
16 Haziran 201603:1405:0912:5716:5520:2722:21
17 Haziran 201603:1405:0912:5716:5520:2722:22
18 Haziran 201603:1405:0912:5716:5620:2722:22
19 Haziran 201603:1405:0912:5716:5620:2822:22
20 Haziran 201603:1405:0912:5816:5620:2822:23
21 Haziran 201603:1405:1012:5816:5620:2822:23
22 Haziran 201603:1505:1012:5816:5620:2822:23
23 Haziran 201603:1505:1012:5816:5720:2822:23
24 Haziran 201603:1505:1012:5816:5720:2822:23
25 Haziran 201603:1605:1112:5916:5720:2822:23
26 Haziran 201603:1605:1112:5916:5720:2922:23
27 Haziran 201603:1705:1112:5916:5720:2922:23
28 Haziran 201603:1705:1212:5916:5820:2922:23
29 Haziran 201603:1805:1212:5916:5820:2822:22
30 Haziran 201603:1905:1313:0016:5820:2822:22
1 Temmuz 201603:1905:1313:0016:5820:2822:22
2 Temmuz 201603:2005:1413:0016:5820:2822:21
3 Temmuz 201603:2105:1413:0016:5820:2822:21
4 Temmuz 201603:2205:1513:0016:5820:2822:21
sanalbasin.com üyesidir